[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1423: Undefined index: icq_status_img
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1423: Undefined index: icq_status_img
forum.fotografuj.pl | Zobacz temat - [PS] Szkic ze zdjęcia

Widok do druku

Forum dysusyjne

[PS] Szkic ze zdjęcia

Dyskusje dotyczące sposobów edycji obrazu i pracy z programami graficznymi.

[PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postJJ79 | pon 26.10.2009, 12:15

Jak wykonać szkic ze zdjęcia w Photoshopie ... w kilku krokach.

Na początku skopiujemy warstwę (CTRL+J)

Na nowej warstwie wybieramy z górnego menu kolejno:
IMAGE (obrazek) → ADJUSTMENTS (dopasuj) → DESATURATE (usuń kolor)
Lub wciskamy kombinacje klawiszy – SHIFT+CTRL+U

Następnie kopiujemy warstwę CRTL+J oraz IMAGE (obrazek) → ADJUSTMENTS (dopasuj) → INVERT (odwrotność) lub wciskamy kombinacje klawiszy – CTRL+i

W menu maski zmieniamy tryb na LINEAR DODGE (rozjaśnienie liniowe)

Ostatnim etapem jest zastosowanie filtra:
FILTER → OTHER → MINIMUM oraz ustawienie radialnych na odpowiadającą nam wielkość. W przykładzie jest to 6


EDIT: Dziękuję za trafną uwagę :)
Ostatnio edytowany przez JJ79 wto 13.04.2010, 19:15, edytowano w sumie 2 razy
JJ79
 
Posty: 195
Na forum od: 25.09.2009
Ostatnio na forum: 03.08.2012
..bo amator też może być fotografem..
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postMPP | pią 30.10.2009, 22:07

Image
dodalem jeszcze dwie warstwy
1 skopiowalem backgraound i przenioslem do samej gory, menu warstwy zmieniamy tryb na color, wymazalem co mi nie odpowiadalo
2 skopiowalem backgroung i przenioslem do samej gory, dodalem maske do warstwy i za pomoca gradient zrobilem przejscie
MPP
 
Posty: 53
Na forum od: 09.10.2009
Ostatnio na forum: 20.10.2010
http://mrowisko.org http://mpp12.com

Doświadczenie jest produktem rozumu.

Canon EOS 450D, Tokina AT-X 116 Pro DX 11-16 mm f/2.8, Canon EF 24-105 f/4L IS USM, BG-E5, Metz 58 AF-1, Vanguard Alta 233AP, NaneuPro K4L, Kata 3N1-30
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postJJ79 | sob 31.10.2009, 11:35

No i o to chodzi :)
JJ79
 
Posty: 195
Na forum od: 25.09.2009
Ostatnio na forum: 03.08.2012
..bo amator też może być fotografem..
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postmissicbc | wto 26.08.2014, 13:06

dodalem maske do warstwy i za pomoca gradient zrobilem przejscie Fut 15 Coins
missicbc
 
Posty: 9
Na forum od: 26.08.2014
Ostatnio na forum: 20.12.2014
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postDrprzedpelk72 | nie 14.09.2014, 11:01

Nie każdy ma dostęp do Photoshopa, a szkic na zdjęciu można zrobić też w programach bezpłatnych typu Gimp. Niektóre programy systemowe np. w Windowsie po pobraniu rozszerzeń też mają możliwość zrobienia szkicu ze zdjęcia, jednak gdy jest potrzeba, ja korzystam z Gimpa.

____________________
To nie zart http://wilk-piotr.blog4u.pl/komentarze-731367-korzystaj-z-tarasu-o-kazdej-porze-roku.html mamy rację!
Ostatnio edytowany przez Drprzedpelk72, wto 07.04.2015, 16:39, edytowano w sumie 1 raz
Drprzedpelk72
 
Posty: 7
Na forum od: 13.07.2014
Ostatnio na forum: 08.04.2015
 

Hi

Nowy postchrisjacob | pią 19.09.2014, 10:29

Thanks for sharing how to sketch from a photo in Photoshop. I am not a techy person, and feeling very difficult to do this in my computer. I have followed your steps and found it is very easy to sketch the photos. Now I feel I am doing better. I was trying to work with my http://poweredwebsite.com/
chrisjacob
 
Posty: 3
Na forum od: 21.01.2014
Ostatnio na forum: 08.08.2017
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy postWalterTv1553 | śro 15.10.2014, 10:23

Ja również korzystam z gimpa jeżeli chodzi o tego typu rzeczy ale Photoshop też jest ogólnodostępny i można się naprawdę fajnie pobawić i wyczarować coś fajnego, wydaje mi się że gimp nie ma aż tylu możliwości, ale też można się troszkę pobawić w nim

____________________
Nie rzucamy słów na wiatr http://wmoimmagicznymdomumilena.blog.pl/ sprawdź!
Ostatnio edytowany przez WalterTv1553, wto 28.04.2015, 18:04, edytowano w sumie 1 raz
WalterTv1553
 
Posty: 9
Na forum od: 13.07.2014
Ostatnio na forum: 30.06.2015
 

Re: [PS] Szkic ze zdjęcia

Nowy posthibaaryan | sob 10.01.2015, 8:16

Trzeba ustawic troche dluzszy czas naswietlania np. 1/20 i ustawic ostrosc na obiekt ktory ma byc ostry :) w czasie naswietlania zdjecia tlo sie porusza i juz :) Najprosciej wychodzi na hustawce albo na karuzeli.
hibaaryan
 
Posty: 1
Na forum od: 10.01.2015
Ostatnio na forum: 29.01.2015
Our complete set of 156-215.65 test ccie wireless lab and 000-118 study ccie lab locations - pass-4sure you in will security plus practice exam real 70-646.
 

Kto jest na forum

Na Forum jest 0 użytkowników: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (oparte na użytkownikach aktywnych przez ostatnie 5 minut)
Najwięcej użytkowników (556) było obecnych: wto 23.08.2016, 13:49

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

TWOJE UPRAWNIENIA

Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Powrót do Obróbka zdjęć w praktyce

cron