Witam!
Jestem początkującą panią fotograf. Można by rzec amatorką. Niedawno kupiłam lustrzankę Sony A350, wiele osób mówiło "sony to robi dobre telewizory nie aparaty", jednak wcześniej miałam do czynienia z Nikonami (D60), Canonami(1000d 450d)
mimo to zdecydowałam się na zakup Sony, urzekła mnie prostota tych aparatów. Jednak zaraz po kupieniu pojawił się problem. Nie robię zdjęć w trybie "Live View", dużo bardziej kręci mnie ovf

jednak gdy robię zdjęcie aparat tak jakby się zawiesza, to znaczy świeci się czerwona lampka, która informuje o tym, że aparat pracuje. Jednak niepokoi mnie to, mam dużą cierpliwość, ale np. gdy próbuję uchwycić jakiś dynamiczny ruch, nie mogę tego zrobić bo aparat się zawiesza i trzeba swoje odczekać. A nawet gdy zrobi serię zdjęć to muszę poczekać, aż przestanie pracować. Nie robię także zdjęć w formacie raw, odkąd znajomy powiedział mi, że to właśnie format fotografii może być przyczyną, obecnie robię JPG 3:2. Dodam, że aparat jest na gwarancji i nie mam problemu z zareklamowaniem go. Proszę o poradę co może być przyczyną, jak to można naprawić i co bardziej doświadczone osoby zrobiłyby na moim miejscu,
pozdrawiam. Idzia.