Agnes06 | sob 22.05.2010, 17:15
Witam.. Stoję przed kupnem swojej pierwszej lustrzanki cyfrowej.. Totalnie nie wiem od czego mam zacząć szukając aparatów tego rodzaju..
Kocham fotografować makro, naturę, krajobrazy, ciekawe zdarzenia..Mieszkam poza miastem, dlatego najczęściej fotografuję przyodę (kwiaty, owady itp.). Niedaleko mnie jest las, dlatego krajobrazy zaliczają się do rzeczy, które także fotografuje..Gdy natrafi mi się jakiś ciekawy temat chętnie sięgam po aparat. Latem, planuję wykorzystac swoj czas na rozwijanie swojej pasjii. chciałam przemierzyć rowerem do jakiś fajnych miejsc, porobić dużo dobrych zdjęć i wykorzystać mój wolny czas.. Jak do tąd miałam 2 aparaty cyfrowe.. pierwszy to był Lumix Panasonic L01 a dalej nie pamiętam modelu.. Potem kupiłam sobie na Allegro Samsnga NV08 i mam go chyba już 2 lata.. Teraz, chciałbym jakąś lustrzankę sobie kupić. Przez dłuugi czas składałam sobie pieniądze na jakiś aparat.. i uskaładałam ok. 700, z czym mam teraz bierzmowanie xD i mam nadzieję że sypnie mi coś do ''skarbonki''... I powiecmy, że miałabym do wydania 2000- max. 2200zł. Chciałabym jakąś lustrzankę Cannona, Nikona, Olympusa.. lub może Fujifilm, bo ciekawi mnie ta firma, nie ukrywam..Codo funkcjii: hmm to NAPEWNO musi być redukcja drgań i wymienna optyka. Dalej powiem szczerze że nie mam jakiś takich specjalnych wymogów, bo jeżeli chodzi o sprzęty foto to jestem zielona w tym temacie.
Chodzę w każdy wtorek od września na kursy foograficzne, wcześniej zainteresowałam się nimi w zimie chyba w 2008 nawet (albo i w 2009) w każdym razie moja miłość do fotografii trwa już ponad 3 lata.. Fotografuje poprawnie. Jestem trochę kimś więcej niż amatorem, a w przyszłości, jeżeli się tylko uda, chciałabym fotografować zawodowo. Polecicie mi coś? Lub chcociaż nakierujecie? pozdrawiam